Nieuws: Een dag in de groentesnijderij

23.30 uur De nachtploeg komt binnen en draait de bestellingen uit. Na een kort overleg over de aanpak wordt er om 0.00 uur gestart met snijden tot ongeveer 05.00 uur. Dan worden de bestellingen georderpicked en gaat alles mee met de trailer naar onze locatie in Bunnik. Vanuit daar worden de busjes gevuld en gaan de chauffeurs op pad om de bestellingen uit te leveren. 8.00 uur de dagploeg start, de voorraad wordt weer aangevuld en ze doen voor de volgende dag.

1 jaar groentesnijderij

Na de samenvoeging van Deut Horeca en Driessen Food in 2015 was er eigenlijk direct al besloten om de groentesnijderij in eigen huis te doen in plaats van het uit te besteden bij derden. Dat betekende een flinke verbouwing op onze locatie in Utrecht. En in januari 2016 was de groentesnijderij een feit. Wat een winst in flexibiliteit! Nu kunnen onze klanten tot 23.00 uur ’s avonds bestellen en staat het de volgende ochtend vers voor ze klaar. Dat dit voordelen oplevert op gemak en tijdswinst in de keuken is duidelijk, want het afgelopen jaar zijn we op het gebied van gesneden groenten met 160% gegroeid!

Hardlopers en succesnummers

Natuurlijk verschillen de hardlopers per seizoen. In de zomer zien we een piek in salades en in de winter boerenkool en erwtensoepgroenten. Een echt succesnummer is de gesneden ui van 5mm tot en met 25 mm. Mooi brunoise gesneden, dat scheelt een hoop tijd tijdens de mise en place. Bovendien besteden we extra aandacht aan het centrifugeren van de groenten na het snijden. Dit gebeurt zorgvuldig en is heel belangrijk voor de vers garantie, hoe droger het product, hoe langer het goed blijft.

  • 13.000 komkommers
  • 110.000 uien
  •  24.000 wortels
  •  17.500 courgettes
  •  13.000 kroppen ijsbergsla
  •  75.000 tomaten

Pas gebeurd en meer...

header-crop-2-def.jpg

Van het seizoen: Ode aan de griet

header-website-klein-save-the-date.jpg

Event: Save the Date!

header-overview-website.jpg

VLOG: Kazen van Captein uit Zoeterwoude

img-6327.jpg

Seizoen: Direct van het land