en
Menu

Een kijkje achter de schermen bij: de groentesnijderij

Al meer dan 7 jaar snijdt Driessen Food groenten in eigen huis. Onze vakmensen werken met de modernste apparatuur om de beste kwaliteit te kunnen leveren aan onze afnemers. Dat dit voordelen oplevert op gemak en tijdswinst in de keuken is wel duidelijk. Want dit is de meest groeiende afdeling, we hebben al diverse verbouwingen gehad.

Een dag in de groentesnijderij

23.30 uur De nachtploeg komt binnen en draait de bestellingen uit. Na een kort overleg over de aanpak wordt er om 0.00 uur gestart met snijden tot ongeveer 05.00 uur. Dan worden de bestellingen georderpicked en gaat alles mee met de trailer naar onze locatie in Bunnik. Vanuit daar worden de busjes gevuld en gaan de chauffeurs op pad om de bestellingen uit te leveren. 8.00 uur de dagploeg start, de voorraad wordt weer aangevuld en ze doen voor de volgende dag.

Hardlopers

Natuurlijk verschillen de hardlopers per seizoen. In de zomer zien we een piek in salades en in de winter boerenkool en erwtensoepgroenten. Een echt succesnummer is de gesneden ui van 5mm tot en met 25 mm. Mooi brunoise gesneden, dat scheelt een hoop tijd tijdens de mise en place. Bovendien besteden we extra aandacht aan het centrifugeren van de groenten na het snijden. Dit gebeurt zorgvuldig en is heel belangrijk voor de vers garantie, hoe droger het product, hoe langer het goed blijft.

Spirelli

Vergeet ook niet de spiraalgroenten. Het assortiment Spirelli bestaat uit diverse groentesoorten met verschillende kleuren, zoals diverse bietsoorten, pastinaak, pompoen,  courgette, rettich en winterpeen. De spiralen zien er mooi en kleurrijk uit en geven volume op het bord. Omdat ze zo fijn gesneden zijn kun je ze goed rauw serveren, maar ze staan ook goed als pickles of gefrituurd op een broodje of een salade. In onze eigen groentesnijderij in Utrecht gebruiken we de meest moderne snijtechnieken, waardoor we de spiraalgroente supervers kunnen leveren.

Uit de oude doos een rondleiding van Christiaan Driessen op deze afdeling:

 

Pas gebeurd en meer...

christoffels-doperwten-munt-soep-bovenaf.jpg

Van het seizoen: Het voorjaar in met Christoffels

lam.jpg

Van het seizoen: Lamsvlees

steak-dpb.jpeg

Nieuw: Dutch Prime Beef

19.jpg

Van het seizoen: Heb jij wild op het menu?