Van het seizoen: Koopmans Blauwe en Hoeksche rooie

Niets is lekkerder dan een oer Hollandse aardappel van de nieuwe oogst.

We kunnen er weer volop van genieten want het seizoen is in volle gang. De bekende rassen zoals de Eigenheimers en de Opperdoezer rondes zien we graag passeren op de menukaart. Maar ook de onbekendere rassen zijn prachtig van smaak. Maak kennis met een oud en een jong ras die wij beiden in het assortiment hebben.

Koopmans Blauwe

De Koopmans Blauwe stamt uit 1927, komt uit Zeeland en is vernoemd naar kweker Ir. C. Koopman. Deze stoere Zeeuw zit tussen stevig en kruimig in en heeft een romige smaak. Kijk voor recepturen met deze bijzondere aardappel op de website van Koopmans Blauwe.

Hoeksche Rooie

De Hoeksche Rooie heeft een mooie rode schil, een volle romige smaak en een licht-zoete bite. Deze karaktervolle aardappel uit de Hoeksche Waard wordt bij voorkeur in de schil gegeten. De Hoeksche Rooie laat zich goed verwerken in salades en is perfect om in de schil te bakken of te frituren.

Nieuwe oogst aardappelen

Van onderstaande aardappelen is de nieuwe oogst ook weer binnen:
 bildstar  roseval  crosnes  la ratte  eigenheimers  charlotte  hoeksche rooie  koopmans blauwe  Hollandse kriel  nicola  opperdoezer ronde

Pas gebeurd en meer...

header-crop-2-def.jpg

Van het seizoen: Ode aan de griet

header-website-klein-save-the-date.jpg

Event: Save the Date!

header-overview-website.jpg

VLOG: Kazen van Captein uit Zoeterwoude

img-6327.jpg

Seizoen: Direct van het land