
Niets is lekkerder dan een oer Hollandse aardappel van de nieuwe oogst.
We kunnen er weer volop van genieten want het seizoen is in volle gang. De bekende rassen zoals de Eigenheimers en de Opperdoezer rondes zien we graag passeren op de menukaart. Maar ook de onbekendere rassen zijn prachtig van smaak. Maak kennis met een oud en een jong ras die wij beiden in het assortiment hebben.
De Koopmans Blauwe stamt uit 1927, komt uit Zeeland en is vernoemd naar kweker Ir. C. Koopman. Deze stoere Zeeuw zit tussen stevig en kruimig in en heeft een romige smaak. Kijk voor recepturen met deze bijzondere aardappel op de website van Koopmans Blauwe.
De Hoeksche Rooie heeft een mooie rode schil, een volle romige smaak en een licht-zoete bite. Deze karaktervolle aardappel uit de Hoeksche Waard wordt bij voorkeur in de schil gegeten. De Hoeksche Rooie laat zich goed verwerken in salades en is perfect om in de schil te bakken of te frituren.
Van onderstaande aardappelen is de nieuwe oogst ook weer binnen:
bildstar roseval crosnes la ratte eigenheimers charlotte hoeksche rooie koopmans blauwe Hollandse kriel nicola opperdoezer ronde