Van het seizoen: Mosselen!

Woensdagochtend 29 juni is het mosselseizoen feestelijk geopend door symbolisch de eerste lading mosselen op te vissen. Deze werd binnengehaald door de mosselvisser Yerseke 55. Dat gebeurde in een deel van de Oosterschelde waar geen gif is gevonden in de mosselen.

De Zeeuwse mosselen die wij aanbieden komen van Adri & Zoon. Ze zijn gerenommeerd om hun mosselen: voor de beste mosselen moet je echt bij Adri & Zoon zijn. Zij garanderen de kwaliteit van dit puur Nederlandse, Zeeuwse product als geen ander. De mosselen worden elke dag zorgvuldig getest om te zorgen dat ze nummer één blijven. In het assortiment hebben we verschillende kweekmethoden en sorteringen.

Afgelopen weekend maakte de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekend dat het gif tetrodotoxine (TTX) in zeer kleine concentraties in mosselen en oesters was gevonden. Voor de zekerheid zijn de percelen waar het gif is aangetroffen afgesloten. En in overleg met de oester- en mosselhandelaren zijn er maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat geen mosselen met een te hoge concentratie TTX op de markt komen. Schelpdieren uit de verwatergebieden in de noordelijke en de oostelijke tak van de Oosterschelde mogen alleen worden verhandeld als ze zijn getest en dus kan worden aangetoond dat ze geen TTX bevattenDe mosselen die in de winkel of het restaurant terechtkomen zijn dus veilig, benadrukt zowel de NVWA als het Mosselbureau in Yerseke, dat de mosselsector vertegenwoordigt. Alleen mosselen die veilig zijn worden te koop aangeboden.

Pas gebeurd en meer...

header-crop-2-def.jpg

Van het seizoen: Ode aan de griet

header-website-klein-save-the-date.jpg

Event: Save the Date!

header-overview-website.jpg

VLOG: Kazen van Captein uit Zoeterwoude

img-6327.jpg

Seizoen: Direct van het land