en
Menu

Seizoen: Mosselseizoen van start!

Doordat de mossel al lekker vlezig is, is het mosselseizoen van start gegaan.

Het mosselseizoen begint doorgaans halverwege juli/ begin augustus en is afhankelijk van de conditie van de mosselen. Dit jaar is de oogst vroeg. De kwekers en handelaren zijn zeer tevreden met de smaak en kwaliteit van de Zeeuwse delicatesse. Het vleesgewicht bedraagt zo’n 30%. Dit is voor de start van het seizoen erg goed. Vorig jaar lag dit op 27%. Er is voldoende aanbod en in alle maten. Het mosselseizoen loopt door tot half april van het volgende jaar.

 rudy-mosselman-1.jpg

Zeeuwse mosselen

Er zijn wereldwijd meerdere soorten mosselen, maar geen mossel is zo geliefd als de Zeeuwse (blauwe) mossel. Door zijn kenmerkende smaak, het verblijf in de Oosterschelde en de unieke wijze van verwerken, heeft de Zeeuwse mossel wereldwijd faam verkregen.

Bodemcultuur

Wanneer men het over mosselen heeft, gaat het doorgaans over “bodemcultuur”. Het zaad van de mosselen wordt uitgezet op percelen op zee. Zodra de mosselen volgroeid zijn, schept een mosselkor ze van de bodem.

Sorteringen

Mosselen zijn in verschillende maten te koop. Per seizoen wordt het werkelijk aantal stuks per klasse vastgesteld. Het seizoen 2020/2021 werkt met de volgende sortering als richtlijn:

Goudmerk: < 45 stuks per kg

Jumbo: 45-55 stuks per kg
Imperial: 55-65 stuks per kg
Super: 65-80 stuks per kg
Extra: > 80 stuks per kg

Wij werken voornamelijk met de hardlopers: Jumbo, Super en Extra.

Lees HIER meer over de oorsprong van de mosselen.

 

Pas gebeurd en meer...

steak-dpb.jpeg

Nieuw: Dutch Prime Beef

19.jpg

Van het seizoen: Heb jij wild op het menu?

gf-tartu-web3.jpg

Inspiratie: Kazen voor het najaar

gastvrij-rotterdam-nieuwsbrief-580x400px.jpg

Nieuws: Inkoopwijsheden