en
Menu

Van het seizoen: Noorse skrei

Het seizoen van de skrei kabeljauw is van start gegaan. 1 keer per jaar trekken ze naar de Lofoten om daar te paaien. De trek van deze kabeljauw is niet te voorspellen maar wordt bepaald door de stand van de maan. Of het toeval is of niet, maar de komst van de skrei valt vaak samen met de volle maan. 

De vis onderscheidt zich door de diep zwarte kleur op de rug en steviger vlees. Skrei kabeljauw is MSC gecertificeerd. Onze visspecialisten fileren de hele skrei op vakkundige wijze die zonder kop tussen de 4 en 6 kilo wegen. De filets wegen gemiddeld ca. 1.3 kilo per stuk.

Skrei wordt ook wel de de Casanova van de zee wordt genoemd. Terwijl andere vissoorten direct in actie komen en hun kuit schieten, is bij deze kabeljauw nog sprake van een liefdesritueel. De ene skrei tilt zachtjes de kop omhoog naar de uitgekozen partner. De vissen glijden langzaam buik aan buik totdat hom en kuit bij elkaar komen en miljoenen nieuwe eitjes worden bevrucht. Misschien daarom wel het ultieme gerecht voor Valentijn?

Pas gebeurd en meer...

steak-dpb.jpeg

Nieuw: Dutch Prime Beef

19.jpg

Van het seizoen: Heb jij wild op het menu?

gf-tartu-web3.jpg

Inspiratie: Kazen voor het najaar

gastvrij-rotterdam-nieuwsbrief-580x400px.jpg

Nieuws: Inkoopwijsheden