en
Menu

Van het seizoen: Ode aan onze vrienden, ViejeeĀ“s

In deze vierde editie gaan we naar de historische binnenstad van Gouda en brengen we een ode aan:

Viejee's - dine & share

We hebben een telefonisch interview gehad met Viktor Tijbout die samen met Jenny in 2016 restaurant Viejee's is gestart in hartje Gouda. In hun horecaconcept staat de totaalbelevenis voor de gasten centraal. Hun shared dining concept zorgt voor een gezellige en ongedwongen sfeer in een intieme en stoere zaak. Het laten genieten en verrassen van hun gasten staat hierbij voorop. Daarnaast bieden ze ook catering.

viejee-s-restaurant.jpg

 

Wat hebben jullie na 15 maart allemaal gedaan?
We zagen al aankomen dat de horeca dicht moest, dus wij waren enigszins voorbereid. We hebben meteen een actie opgezet om onze voorraad die avond te verkopen aan gasten, hiermee waren we al om half 8 online. Op maandag startten we direct met ons menu en hadden we gauw al 60 klanten. In de eerste 1,5 week hebben wij ook producten bij andere horecazaken uit Gouda opgehaald en deze verkocht zodat er zo min mogelijk verspilling zou zijn. Wij hebben wekelijks veel klanten, maar nu er meer horecazaken opengaan in Gouda zien we dat het aantal bestellingen afneemt.

Hoe vullen jullie het thuisbezorgen/afhalen in?
"Wij bieden iedere week een nieuw 3-gangen menu aan voor €17,50 en met een kaasplankje erbij kost het €22,50. Dit menu is van woensdag t/m zondag af te halen of kan bezorgd worden in Gouda en omstreken. Laagdrempelig en van goede kwaliteit, waarbij de gasten het hoofdgerecht thuis zelf dienen op te warmen. Het leuke is dat wij voor ons menu ook met lokale partijen samenwerken, zoals de groente- en de kaasboer."

Hoe reageren jullie gasten?
"We hebben een groep vaste gasten die wekelijks een menu komen afhalen. Zo houden we toch contact met elkaar. Daarnaast zien we dat gasten voor bijvoorbeeld een verjaardag, meerdere menu's afhalen voor verschillende adressen en dan via videobellen met elkaar gaan dineren. Wij doen er dan een vuurwerkfontein en kaartje bij om het extra feestelijk te maken."

Hoe ervaar je onze samenwerking?
"We hebben goed contact met Driessen Food en het is fijn dat Kees, onze accountmanager soms zaken versneld kan oplossen. Als wij onverwachts veel voorraad nodig hebben en het lastiger is om hier aan te komen, zorgt hij dat het sneller geregeld wordt."

Hoe kijk jij naar de 1,5 meter economie?
"De ruimte in onze zaak zorgt voor beperkingen binnen een 1,5 meter economie, aangezien het een smalle lange zaak is. We hebben een terras in onze binnentuin, maar ook die is smal. Hopelijk kunnen we onze catering activiteiten straks weer opstarten. Ook bekijken we andere opties, waarbij we overleggen met lokale partijen."

Advies en/of tips?
"Blijf positief en haal alles eruit wat binnen jouw bereik ligt. Uiteraard is dit voor iedere zaak anders. Wij werken hard met z'n allen en proberen er het beste van te maken."

 

Meer over Viejee´s

Pas gebeurd en meer...

steak-dpb.jpeg

Nieuw: Dutch Prime Beef

19.jpg

Van het seizoen: Heb jij wild op het menu?

gf-tartu-web3.jpg

Inspiratie: Kazen voor het najaar

gastvrij-rotterdam-nieuwsbrief-580x400px.jpg

Nieuws: Inkoopwijsheden