en
Menu

Nieuw: premium hamburgers

Voor veel horecazaken is de hamburger een onmisbaar onderdeel van het menu. Bij Driessen Food hebben we er de afgelopen tijd onze missie van gemaakt om de ultieme hamburger te ontwikkelen. Het resultaat is een hamburger met een luchtige, vrij grove structuur, en een mooie balans tussen sappigheid en stevigheid. De hamburger zoals die ooit bedoeld is. We zijn er trots op dat dat nu gelukt is.

Grove structuur

Die structuur is te danken aan de apparatuur waar we mee werken. De werking van onze nieuwe hamburgermachine is vergelijkbaar met de traditionele slagers gehaktmolen. Het vlees wordt grof gedraaid en direct gevormd zodat alle vezels in dezelfde richting blijven staan. Dit zorgt voor de grove, luchtige  structuur die je van een ambachtelijke burger kan verwachten.

Succesfactoren hamburger

De succesfactoren van een goede hamburger zitten hem in een aantal zaken: de perfecte maling niet te grof en niet te fijn. Wij malen standaard 4,5 mm omdat dat voor de juiste grove structuur zorgt. Het vlees moet zo koud mogelijk zijn en zo min mogelijk gekneed worden. Door het gehakt direct nadat het uit de gehaktmolen tot schijven te snijden blijven alle vezels van het vlees dezelfde kant op staan. De hamburger hoeft alleen nog maar zorgvuldig platter gedrukt te worden. Door de structuur behoudt de de hamburger zijn ronde vorm en gaat er weinig gewicht verloren.

De basis

Een goede runder hamburger vraagt om goed rundvlees. We hebben gekozen voor vlees van het MRIJ rund. Dit vlees heeft de ideale spier/vet verhouding van 80/20. Daarbij is het duurzaam Hollands rund. Deze burger is ook het lekkerst om a point te bereiden. Naast een naturel variant hebben we ook een Amerikaanse stijl burger. Aangemaakt met kruiden, saus en bosui, naar eigen receptuur.

Assortiment

Naast  hamburgers van rundvlees hebben we ook een kalfsburger en in het seizoen lams– en  hertburger. Het is ook mogelijk om burgers op eigen receptuur te laten produceren, op basis van een ander soort (rund)vlees en/of kruiden. Onze vleesspecialisten kijken graag samen met jou naar de beste receptuur voor jouw zaak.

Bekijk hier het overzicht met artikelnummers voor de premium hamburgers. Voor actuele prijsinformatie verwijzen wij naar onze verkoopafdeling tel 030 3070001 en/of inOne

Pas gebeurd en meer...

steak-dpb.jpeg

Nieuw: Dutch Prime Beef

19.jpg

Van het seizoen: Heb jij wild op het menu?

gf-tartu-web3.jpg

Inspiratie: Kazen voor het najaar

gastvrij-rotterdam-nieuwsbrief-580x400px.jpg

Nieuws: Inkoopwijsheden