en
Menu

Nieuws: Regionaal, duurzaam en lekker Utregs

Restaurants in de regio Utrecht kunnen in de periode van 28 oktober t/m 30 november deelnemen aan de Flairtje campagne. Flairtje staat voor fairtrade en regionale producten. Dat sluit goed aan bij Driessen Food. Kwaliteit en smaak staan bij ons voorop en wij halen veel producten uit de regio Utrecht. Restaurants kunnen gebruik maken van een mooie selectie producten die hieronder wordt uitgelicht. 

Kaasmakers uit de regio

Onze Utrechtse boeren– en geitenkazen halen we van de kaasboerderij de Brienenshof uit Cothen. Geproduceerd volgens ambachtelijk proces. Een echte Utrechter is de Oude Gracht kaas. De melk voor deze prachtkaas wordt geleverd door boeren rondom Utrecht en de kaas wordt gemaakt in de kaasfabriek van De Graafstroom. De Romero met zijn korst van rozemarijn uit IJsselstein en Le Petit Doruvael uit Montfoort mogen ook niet aan deze selectie ontbreken. 

Piepers uit Werkhoven

De Rijnveld pieper wordt geteeld door de familie Blitterswijk in Werkhoven. De kleirijke grond van de Kromme Rijn-streek zorgt voor een smaakvolle Agria-bonk met een strakke schil en een goud-gele kleur van binnen. Een geweldige aardappel om patat van te maken. 

Gerookte ganzenborst uit Cothen

De gerookte ganzenborst wordt ambachtelijk gerookt door Rokerij Lens in Cothen. Door de juiste manier van pekelen en gebruik te maken van een mix van gedroogd beuken- en eikenhout en de wijze van roken, krijgt de ganzenborst een uitzonderlijke smaak. 

Appels en peren uit Houten

Gesneden appel blokjes, appelpartjes en geschilde stoofpeertjes komen van onze appelboer uit Houten. In de oogstmaanden komen onze Elstar en jonagold appels en Gieser Wildeman en conference peren ook uit Houten en Odijk. 

Lekker Utregs

Eén van de initiatiefnemers van de Flairtje campagne is Lekker Utregs. Lekker Utregs verbindt stad en regio, bevordert de handel in Utrechts voedsel en labelt producten en horeca. Want Utrecht heeft ons veel te bieden: fruit uit de Krommerijnstreek, vlees en kaas uit het veenweidegebied, asperges uit De Bilt... Geen gentech, geen bio-industrie en geen onnodig transport. Lekker, vers en gezond!

Rivierkreeft uit het Groene Hart

Deze exotische pracht scharrelt in de Hollandse wei tussen de schapen en koeien. Kruipt door kleine slootjes. Leeft in gangenstelsels onder het weidelandschap. Concurreert met inheemse dieren. Graaft holen, veroorzaakt graafschade in het weideland, oevers en dijken indien er onvoldoende visserij op wordt gepleegd.

Meer informatie over Flairtje en deelname aan de campagne van 28 oktober t/m 30 november vind je op www.flairtje.nl 

Meer over ons (regionale) assortiment vind je hier of neem contact op met de afdeling verkoop.

Pas gebeurd en meer...

steak-dpb.jpeg

Nieuw: Dutch Prime Beef

19.jpg

Van het seizoen: Heb jij wild op het menu?

gf-tartu-web3.jpg

Inspiratie: Kazen voor het najaar

gastvrij-rotterdam-nieuwsbrief-580x400px.jpg

Nieuws: Inkoopwijsheden