en
Menu

Van het seizoen: Texelaar zuiglam

We hebben ze weer, de eerste zuiglammeren. Onze zuiglammeren van het ras Texelaar komen uit de Achterhoek. Aan de volle rug en dikke billen zie je dat ze het goed hebben gehad met de juiste voeding en de beste leefomstandigheden op de groene graslanden. Onze zuiglammeren wegen tussen de 12 en 15 kg. Boven dat gewicht wordt het lam genoemd. Past perfect op het lente menu!

Seizoensproduct

Ons Hollandse zuiglam is van het ras Texelaar. Anders dan andere rassen is een Texelaar ooi slechts een korte periode vruchtbaar en werpt zij één keer per jaar. Omstreeks februari en maart worden de meeste lammeren geboren. Het zuiglamseizoen start in maart en eindigt aanvang september.

Kwaliteit en herkomst

Onze verse Hollandse lammeren zijn van het ras Texelaar en komen uit de Achterhoek. Texelaars staan wereldwijd bekend om hun goede vleeseigenschappen. Om goed mals lamsvlees te krijgen met een goede vlees-vet verhouding is echter nog meer van belang. Natuurlijk speelt de wijze waarop de boer met zijn beesten om gaat een belangrijke rol. Daarbij is de juiste voeding bepalend. Dit heeft grote invloed op de kwaliteit, structuur en kleur van het vlees. Onze schapen lopen achterin het Nationaal Landschap Winterswijk, in de buurtschap Woold, op verschillende graslanden en natuurterreinen. In een kudde, samen met hun lammeren, begrazen zij de gronden en helpen op deze manier mee om de natuurdoelen in dit prachtige coulisselandschap te behalen.

Het zuiglam van Driessen Food heeft weinig food-miles gemaakt. Tijdens het korte vervoer en de uiteindelijke slacht wordt het dier met respect behandeld zoals ook de boer dat doet. Elke vorm van stress moet worden voorkomen. Bij stress verliest het vlees immers zijn kleur en mooie structuur, het wordt taaier en minder smaakvol. 

Zuiglam

Een zuiglam is een lam dat nog onder de moeder loopt. In de praktijk zijn dat lammeren tot 4 maanden. Hoewel in bijvoorbeeld Frankrijk hele jonge zuiglammetjes worden geslacht, vanaf 4 tot 6 weken, heeft men in Nederland de gewoonte daarmee te wachten tot een leeftijd van 10 weken. Hiermee wordt voorkeur gegeven aan een betere vlees/bot verhouding en meer smaak.

Vleesdelen lam

Bekijk de verschillende vleesdelen die we uit een lam snijden op onze lamvlees vleesdelen poster.

Pas gebeurd en meer...

steak-dpb.jpeg

Nieuw: Dutch Prime Beef

19.jpg

Van het seizoen: Heb jij wild op het menu?

gf-tartu-web3.jpg

Inspiratie: Kazen voor het najaar

gastvrij-rotterdam-nieuwsbrief-580x400px.jpg

Nieuws: Inkoopwijsheden