en
Menu

Event: Vis, van kop tot graat

Met de zomer in aantocht schiet de visverkoop omhoog. De vissen in onze eigen Noordzee zijn weer prachtig van kwaliteit, het haringseizoen is weer begonnen en een visje op de barbecue is onweerstaanbaar lekker. Genoeg reden voor een vis evenement dachten wij en daarom werd ROOST aan de Singel voor één dag VIS aan de Singel op maandag 12 juni. 

Vis trends

Chefs en horecaondernemers konden kennis maken met bijzondere vistrends, viskennis werd bijgespijkerd en natuurlijk de ontbraken de klassiekers niet. De dag werd afgesloten met een goed gevulde bouillabaisse met alle vis van die dag.

entree-vis-aan-de-singel.jpg

Vis fileren

Onze visspecialist Eric bracht een uitgebreid assortiment mee van bekende en minder bekende vissen. Hij vertelde over de ongekende mogelijkheden met vis. Vis is een mooi product, ook kostprijs technisch, zeker als je de seizoenen volgt en kiest voor de wat minder bekende, maar net zo lekkere vissen zoals horsmakreel, koolvis, wijting en tongschar. Ondertussen fileerde hij vliegensvlug vissen. Uiteraard mochten de chefs ook zelf het mes in de hand nemen en hun snelheid testen, Voor de één was het wat langer geleden dan voor de ander.

eric-snijden.jpg

Frank's Smokehouse

Frank en zijn zoon Thomas van Frank’s Smokehouse uit Amsterdam brachten hun rookoven mee. Er werden live mosselen en garnalen gerookt en direct geproefd, ook van hun meesterlijke gerookte heilbot. Stuk voor stuk mooie producten om onderscheidende gerechten mee te maken.
Voor de lekkerste gerookte zalm moet je bij Rokerij de Zalm zijn. De zijdes zalm die Saskia en Monique bij zich hadden vonden gretig aftrek en waren schoon op aan het eind van de dag.

franks-smokehouse-rookoven.jpg

Test je oester kennis

Ook de oesterkennis werd bijgespijkerd. Marcus de Oesterman liet 2 verschillende oesters proeven begeleid door een bijpassende wijn en cider uitgeschonken in de schelp. Aan de deelnemers werd gevraagd of ze konden raden welke oester ze proefden. De bijpassende wijn en cider die vervolgens in de schelp geschonken werd was daarbij een belangrijke hint. Het bleek nog best lastig, maar het was zeker een bijzondere smaakervaring. 

marcus-oesterman.jpg

Alle verse vis in de pan

De smaakmaker van de dag was wel Patrick Smit, alias Meester in de Vis. Hij bereide een kleurrijke, rijk gevulde paella in zijn pan van 1 meter doorsnede (hij heeft nog een grotere). Niet alleen een eyecatcher op een event, maar ook nog eens heel lekker. 

meester-in-de-vis-paella.jpg

Uiteraard werd de vis deze dag van kop tot graat benut. Onze eigen vismeester René maakte van alle visafsnijdsels en graten een heerlijke bouillabaisse die aan het eind van de middag geserveerd werd.

bouillabaisse-vis-event.jpg

Pas gebeurd en meer...

19.jpg

Van het seizoen: Heb jij wild op het menu?

gf-tartu-web3.jpg

Inspiratie: Kazen voor het najaar

gastvrij-rotterdam-nieuwsbrief-580x400px.jpg

Nieuws: Inkoopwijsheden

maarten-en-hans.jpg

Van het seizoen: Raapstelen