en
Menu

Seizoen: Zomerwild

We kijken er naar uit! Hollandse wilde eend kan weer op de kaart

Op 15 augustus start de jacht op de wilde eenden. Als waterrijk land is dit één van de wildsoorten waar Nederland genoeg aanbod van heeft en het is daarmee een gegarandeerd regionaal product.

Echt wild scharrelt zelf zijn kostje bij elkaar. Door de royale aanwezigheid van voedsel zijn de jonge eenden nu al vroeg mooi vol. Ook zijn de eenden in grote getalen aanwezig. Wij krijgen ze vers binnen en verwerken ze graag tot mooie filets. Vanaf 18 augustus zijn ze beschikbaar.

Wilde eend bereiden.

Jonge wilde eenden zijn mals en bevatten bijna geen vet. Met vel bereiden is zeker aan te bevelen. Een hele eend weegt ongeveer 750 gram en is voldoende voor twee personen. Een enkele filet is geschikt als tussengerecht.  De kleine boutjes worden doorgaans apart (langer) bereid en de filet wordt op het karkas gegaard.

 

Ander zomerwild

Wild zie je vooral vanaf oktober op de kaart terug, maar er is ook prachtig zomerwild te verkrijgen. Op die manier kan je jouw gasten deze maanden  ook  verrassen met wild en haar unieke, verfijnde smaken. We vertellen graag meer over de verschillende soorten zomerwild vanuit Nederland, die we graag voor je klaarmaken.

Meer over zomerwild

 

Pas gebeurd en meer...

foto-voor-template.jpg

Ode aan: coquille Rockefeller

lucas-kramer-met-directie-website.png

Nieuwsbericht: Lucas Kramer versterkt team Driessen Food

michiel-kijkend-in-de-lucht-3.jpg

Seizoen: Zomerwild

fruits-de-mer.jpg

Seizoen: Fruits de Mer