en
Menu

Event: Restaurant De Machinist Rotterdam wint hamburgerbattle Driessen Food Festival

Kelvin Veldhoen, chef de partie van restaurant De Machinist in Rotterdam is winnaar van de hamburgerbattle die onderdeel was van het Driessen Food festival. Op 6 februari streden 12 chefs uit heel Nederland tegen elkaar in de battle die was georganiseerd ter ere van de introductie van onze nieuwe premium hamburger. Op het landgoed naast De Machinist in Rotterdam was een heuse battleground ingericht met maar liefst 6 Big Green Eggs waar chefs op losgingen.

De jury, bestaande uit topchef IJsbrant Wilbrenninck, Gijsbregt Brouwer van De Buik van Rotterdam, vleesexpert Job Goedegebuur en fijnproever en consumenten expert Dana Driessen, had de dankbare taak de burgers te proeven en te beoordelen op onder andere smaak, creativiteit en presentatie. Na een pittig jury-overleg waren ze het er unaniem over eens dat Kelvin Veldhoen, chef de partie van De Machinist de winnaar van de felbegeerde Big Green Egg werd. Zijn Aziatische burger op een zwart broodje met onder andere gemarineerde okra’s en pittige tomatenchutney was volgens de jury het mooist in balans qua smaak en heel gedurfd en daardoor ook origineel. De burgers van alle deelnemende chefs zullen de komende tijd voorbij komen op de facebookpagina van Driessen Food.

Christiaan Driessen: “Met onze events laten we het liefst chefs, onze afnemers, elkaar inspireren met onze producten. Dat is met deze battle wel gelukt, dus mogelijk is er volgend jaar weer een battle.” Het event, dat bezocht werd door 70 chefs en horecaondernemers, draaide  volledig om de ultieme hamburger en alles wat daar bij hoort. Frites uit Zuyd liet zijn ambachtelijke frites proeven en de twee Rotterdamse initiatieven Kromkommer en Ferme Kolen wisten de deelnemers alles te vertellen over het fermenteren en verwaarden van groenten die anders niet verkocht zouden worden. De heren van horecabestelsysteem InONE lieten zien hoe je een interessante marge kan maken op een hamburger. Onze eigen hamburgerprofessor Carlo van Meerten liet zien waarom de nieuwste hamburger zo bijzonder is.

“Voor veel horecazaken is de hamburger een onmisbaar onderdeel van het menu. Onze zoektocht naar de ultieme hamburger waar onze klanten zich mee kunnen onderscheiden bracht ons bij een nieuwe machine. Het vlees wordt grof gedraaid en direct gevormd zodat alle vezels in dezelfde richting blijven staan. Het resultaat is een hamburger met een luchtige, vrij grove structuur, en een mooie balans tussen sappigheid en stevigheid.” Aldus Ronald Driessen.

Ook leuk: De Buik van Rotterdam schreef een mooi stuk over de battle!

Pas gebeurd en meer...

steak-dpb.jpeg

Nieuw: Dutch Prime Beef

19.jpg

Van het seizoen: Heb jij wild op het menu?

gf-tartu-web3.jpg

Inspiratie: Kazen voor het najaar

gastvrij-rotterdam-nieuwsbrief-580x400px.jpg

Nieuws: Inkoopwijsheden