9 jan 2019

Nieuws: VersAcademie weer van start

Na het succes van de VersAcademie in 2018, gaan we in 2019 door met een nieuwe reeks workshops door onze versspecialisten. Tijdens de VersAcademie wordt steeds een andere versgroep uitgelicht. Onze versspecialisten delen met veel passie en toewijding hun ambacht met leergierige koks. Van een workshop bijvangst vis tot het uitsnijden van zuiglam en excursies naar producenten. Voor elke workshop kun je je apart opgeven, de data zijn al bekend, zie hieronder.

Met de VersAcademie nemen onze specialisten je mee langs alle versgroepen. Je gaat zelf aan de slag met vis fileren en vlees uitsnijden. Vergroot je kennis over de seizoenen, herkomst en kwaliteitseisen in vers. Kennis die in de keuken van pas komt bij de dagelijkse inkoop en bereiding van versproducten.

Vergroot je kennis

  • Uitsnijden van vis en vlees
  • De herkomst en seizoenen van vis, vlees, agf en zuivel
  • Ambachtelijke en vernieuwende kaas en zuivelproducten
  • Ontmoet de producenten van de producten waar je dagelijks mee werkt

Wat en wanneer

4 x een demo van ca. 2 uur (van 10.00 uur tot 12.00 uur) op maandagen:

  • 18 februari: vis, bijvangst – VOL, geen deelname meer mogelijk
  • 8 april: zuiglam
  • 3 juni: agf & zuivel
  • 7 oktober: wild & gevogelte

Deelname aan excursies naar producenten, data hiervan worden later bekend gemaakt.

Aanmelden

Aanmelden kan door een mail te sturen aan marketing@driessenfood.nl. Vermeld hierin aan welke workshop je wilt deelnemen, je naam, telefoonnummer, e-mailadres (per deelnemer) en restaurant. Er geldt een maximum van 2 deelnemers per zaak. De wokrshop bijvangst van 18 februari zit inmiddels vol.

Voor wie

  • Voor leergierige koks die verdieping zoeken en meer over het verwerken van versproducten willen leren.
  • Voor horecaondernemers en chefkoks die hun medewerkers willen laten bijscholen.
  • Een leerzame en leuke ervaring voor iedereen die met verse producten werkt.

Deelname en resultaat

  • Deelname is gratis voor klanten van Driessen Food. Inschrijven kan per workshop en vol = vol.
  • Kleine groep deelnemers, dus veel aandacht voor persoonlijke begeleiding.
  • Met de opgedane kennis kunnen koks gerichter inkopen op seizoenen, kwaliteitseisen beter bepalen en hebben ze meer kennis van het werken met vis en vlees(delen).

Extra scholing voor keukenpersoneel

Het werven en behouden van goed personeel blijft een uitdaging. Om chefs en horecaondernemers hierbij te ondersteunen hebben we de Driessen Food VersAcademie opgericht. Een serie van demo’s om de kennis op versgebied bij te spijkeren. Koks leren onder andere snijvaardigheden op vis en vlees, alles over herkomst en seizoenen. Kennis die in de keuken van pas komt bij de dagelijkse inkoop en bereiding van versproducten.