en
Menu

Ode aan: Ode aan onze vrienden van 't Taphuys

Inmiddels is de horeca weer open en het mooie weer draagt bij aan gezellige, goed gevulde terrassen. Zo ook bij onze vrienden van:

't Taphuys

We hebben telefonisch contact gehad met Ronald van Woudenberg, Head Chef bij 't Taphuys. Op dit moment zijn er drie locaties, te weten in Arnhem, Tilburg en Utrecht, met ruime terrassen.

‘t Taphuys is een ontmoetingsplek voor iedereen! Ze zijn 7 dagen per week open voor koffie, lunch, borrel en diner. Het unieke van dit concept zijn de tapwanden, met een ruime keuze aan bieren en wijnen. Hier kunnen Huysgasten zelf tappen, proeven, ontdekken en borrelen aan de grote stamtafels. Een bijzondere ervaring!

Hoe gaat het met jullie sinds de opening op 1 juli?
"We merken dat het dag na dag drukker wordt. Ons personeel is blij om weer aan het werk te zijn en ze volgen de richtlijnen goed op. De gasten die komen hebben echt zin om weer te genieten en zoeken de gezelligheid bij ons op. We hebben wel het gevoel dat deze "eerste gasten" al wat makkelijk denken over de hele situatie, maar wij hebben onze locaties goed ingericht qua onderlinge afstanden."

taphuys-terrassen.jpg

Welke impact heeft de 1,5 meter regel?
"Al voor 1 juli hebben we met onze architect Marco van den Brand voor alle locaties tekeningen gemaakt rekening houdend met de 1,5 meter afstand tussen de verschillende zitplekken. Binnen in onze Taphuysen hebben we meer stoelen staan, zodat onze gasten zelf een plekje kunnen uitzoeken. Dat werkt fijn. Met de versoepeling per 1 juli kunnen wij overal meer gasten ontvangen. Onze terrassen zijn zeer ruim, in Arnhem en Tilburg is er plek voor 180 mensen, waar we zowel veilig kunnen werken als genieten!"

Tappen en happen!
"Ons zelftapsysteem wordt door iedereen gebruikt. Hier staan nu desinfectiedoekjes bij, zodat iedereen dit zelf kan schoonmaken en uiteraard doet ons personeel dit extra tussendoor. Zo kunnen onze Huysgasten blijven genieten van ons ruime assortiment. Arnhem heeft wel 100 soorten bier en 80 soorten wijn. De eerste openingsweek hadden wij een kleinere kaart, maar gedurende de week bleek dat er meer ruimte in de keuken was en daarom is de menukaart weer als vanouds."

taphuys-eten.jpg

Samenwerking met elkaar
"Ik werk al jaren fijn samen met Driessen Food. Onze accountmanager Jeroen heeft goede ideeën en oplossingen. Tijdens de opstart was het voor beide partijen, i.v.m. beschikbaarheid van grondstoffen of schommelingen in bestellingen, wat geven en nemen. Dat is de basis van een goede samenwerking!"

Heb je tips?
"Blijf doen waar je goed in bent! Je ziet dat veel restaurants andere activiteiten oppakken, zorg dat dit aansluit bij je concept en identiteit. Daarnaast is het belangrijk om je gasten op een subtiele wijze in de gaten te houden tijdens hun bezoek, zodat de RIVM regels nageleefd worden. Een boete is zonde."

Meer weten? Klik hier

Pas gebeurd en meer...

19.jpg

Van het seizoen: Heb jij wild op het menu?

gf-tartu-web3.jpg

Inspiratie: Kazen voor het najaar

gastvrij-rotterdam-nieuwsbrief-580x400px.jpg

Nieuws: Inkoopwijsheden

maarten-en-hans.jpg

Van het seizoen: Raapstelen