en
Menu

Van het seizoen: Hollandse asperges, nog nooit zo vroeg!

Het aspergeseizoen is begonnen. Dit jaar uitzonderlijk vroeg mede door het mooie weer van februari. De officiële opening van het aspergeseizoen is zoals elk jaar, de tweede donderdag van april en duurt tot uiterlijk 24 juni, op St. Jansdag.

Brabantse asperges

Onze asperges komen van het Fruit– en Aspergebedrijf ‘van Lankveld’ in Erp. De familie van Lankveld verbouwt asperges van de volle grond en doen dat onder zwart plastic, zo wordt met zonlicht de grond optimaal verwarmd. Plastic management noemen ze dat. De asperges worden na het steken direct gewassen met water om alle overtollige aarde te verwijderen. Daarna worden de asperges afgesneden tot een lengte van 22 cm. De asperges worden vervolgens in de juiste klassen verdeeld. Dit gebeurt op dikte, kleur, rechtheid en andere oneffenheden. De superieure kwaliteit (AA; 20-28mm en A; 16-20mm) krijgen vervolgens nog een extra behandeling en worden vakkundig ontzien van de vliesjes. Na een aantal uren water te hebben gehad zijn de asperges klaar voor gebruik. Kortom: onze asperges komen direct van het land, zijn gestoken van de beste aspergevelden en kunnen een dag later al bij je in de keuken worden afgeleverd!

Geschilde asperges
Sinds vorig jaar hebben we een asperge-schilmachine waardoor je altijd van de beste kwaliteit geschilde asperges AA 1 uit kan gaan. Als je tijdig bestelt kun je de volgende dag al je geschilde asperges uitgeleverdkrijgen.

Producten en prijzen

We werken met dagprijzen. Deze staan in inONE.
Zodra de aanvoer van asperges constant is, zullen wij je actief informeren over de dagprijs van de ongeschilde asperges AA 1.

1302 Asperges wit AA 11297
Asperges AA 1, geschild

Aspergesoep van Christoffels

Maak ook kennis met de nieuwe aspergesoep uit ons Christoffels assortiment. Met de schillen de we overhouden uit onze groentesnijderij maken we een romige asperge soep. Verpakt in een emmer van 3 liter.

Pas gebeurd en meer...

steak-dpb.jpeg

Nieuw: Dutch Prime Beef

19.jpg

Van het seizoen: Heb jij wild op het menu?

gf-tartu-web3.jpg

Inspiratie: Kazen voor het najaar

gastvrij-rotterdam-nieuwsbrief-580x400px.jpg

Nieuws: Inkoopwijsheden